Σχολή χορού Άρτα
Ballet is like dreaming on your feet.
ΤΜΗΜΑΤΑ
Demo image
Μπαλετο

Αποτελεί μία από τις απαιτητικότερες μορφές τέχνης καθώς προϋποθέτει τελειότητα και ακρίβεια στην κίνηση, απόλυτη εναρμόνιση σώματος και πνεύματος καθώς και πίστη στη μελωδία της μουσικής και στις αποχρώσεις των συναισθημάτων. Ως εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται για την καλλιέργεια πειθαρχίας και αυτοελέχγου. Τεχνικά, συμβάλλει στη συμμετρική ανάπτυξη του μυικού συστήματος, στη μυική συναρμογή και στην βελτίωση της ευλυγισίας. Η διδασκαλία του ξεκινά σε ηλικία 6 ετών.

Demo image
Συγχρονος χορος

Ο σύγχρονος χορός κάνει χρήση της βαρύτητας (σε αντίθεση με το μπαλέτο) και χρησιμοποιεί τη φυσική ροή της κίνησης με στόχο την επίτευξη διαφορετικών δυναμικών. Η αφετηρία της κίνησης είναι κάθε φορά διαφορετική, το σώμα αποδομείται και το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να κινηθεί μεμονωμένα. Επιπλέον, η χρήση σωστής αναπνοής δίνει τη δυνατότητα εξοικονόμισης καθαρής μυικής δύναμης ώστε η ενέργεια να διοχετεύεται επιλεκτικά και συνειδητά.

Demo image
Barre à terre

Το Barre à terre αποτελεί ένα σύστημα εναλλακτικής ασφαλούς εκγύμνασης το οποίο δανείζεται την τεχνική του κλασικού μπαλέτου με τη διαφορά ότι οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες ώστε να εκτελούνται στο έδαφος. Στόχος του είναι η σταθεροποίηση και η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ώστε να επιτυγχάνεται η γενικότερη βελτίωση της στάσης του σώματος καθώς και η βελτίωση της ευλυγισίας.

Demo image
Μουσικοκινητικη αγωγη

Ως μουσικοκινητική αγωγή ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3,5-6 ετών) και το οποίο χρησιμοποιεί συνδιαστικά την κίνηση και το ρυθμό με σκοπό την ολόπλευρη σωματική ανάπτυξη και την καλλιέργεια αυτοπειθαρχίας. Εισάγωνται έννοιες όπως, ο ρυθμός, η μελωδία, η κίνηση, ο χώρος και ο χρόνος μέσω κινητικών και μουσικών παιχνιδιών καθώς και οι βασικές ένοιες τις τεχνικής του μπαλέτου.

Demo image
Αυτοσχεδιασμος - Contact improvisation

Μελετώντας τις φυσικές λειτουργίες, όπως την αναπνοή και το βάρος του σώματος, εξετάζεται η σχέση του σώματος με το χώρο και το χρόνο καθώς και η δημιουργία προσωπικού κινητικού ρυθμού. Ο αυτοσχεδιασμός στηρίζεται στην κίνηση δυο ατόμων τα οποία χρησιμοποιώντας το σημείο επαφής τους το οποίο αλλάζει διαρκώς, ακολουθούν τη ροή που δημιουργείται μεταξύ τους μέσα από ένα συνεχή σωματικό διάλογο

Demo image
Μαθηματα προετοιμασιας για τις εξετασεις του ΥΠ.ΠΟ και την Κρατικη Σχολη Ορχηστικης Τεχνης

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό και περιλαμβάνουν εκπαίδευση στο μπαλέτο (ασκήσεις μπάρα και κέντρο και ασκήσεις στις pointes), σύγχρονο (τεχνικές Limon-Release και Graham) και αυτοσχεδιασμό. Οι εξετάσεις διενεργούνται κάθε Σεπτέμβρη στα χορευτικά μαθήματα από επιτροπή του ΥΠ.ΠΟ για τα τμήματα Καθηγητών χορού και Χορευτών.